Földmérő és Szolgáltató Kft.
Épületfeltüntetés
Épület bemérés
Vázrajz


Változási vázrajzok készítése épületfeltüntetéshez

  • A földrészleten (telken) lévő épületekben bekövetkezett változások (új épület építése, meglévő épület átalakítása, épület bontása) ingatlan nyilvántartási átvezetéséhez Változási Vázrajz elkészítése szükséges.
  • A Vázrajz elkészítésekor a naprakész digitális ingatlan nyilvántartási adatokból indulunk ki. A helyszínen elvégezzük az érintett földrészlet (telephely, telek) területén bekövetkezett változások geodéziai bemérését. A felmérés során (amit a legkorszerűbb műszerekkel végzünk) bemérjük még a határoló kerítéseket, támfalakat is.
  • A mérési eredmények feldolgozása alapján elkészítjük a Változási Vázrajzot, mely kiemelten ábrázolja a bekövetkezett változásokat, a kapcsolódó mellékleteivel (Koordináta jegyzék, Mérési Vázlat) együtt. A Mérési Vázlaton a változásokon kívül ábrázoljuk a meglévő határvonalak és az ingatlan nyilvántartás szerinti határvonalak esetleges eltérését is.
  • A Változási Vázrajzot és mellékleteit digitális és nyomtatott formában benyújtjuk az illetékes Földhivatalnak, az ingatlan-nyilvántartásban való átvezetés céljából.
  • Készítünk továbbá Változási Vázrajzot Önálló Épület bejegyzéséhez is. Erre akkor van szükség, ha az épület és a telek különböző tulajdonban van. Készülhet régi és új épületek esetében is. Ilyen esetben az épületet "kiemeljük" a telekből, külön helyrajzi számot (albetét számot) kap. A földmérési munka menete hasonló a fentiekben leírtakkal.