Földmérő és Szolgáltató Kft.
Épületfeltüntetés is földmérés
Telekalakítás kezdete a Változási Vázrajz
Szolgalmi jog, átjárási szolgalom


Változási vázrajz készítés

Az ingatlanok (telkek, telephelyek, földterületek vagy épületek), valamint a kapcsolódó jogok változásainak ingatlan nyilvántartásba történő bejegyeztetése során a szükséges dokumentáció részét képezi minden alkalommal egy úgynevezett Változási Vázrajz. Változási Vázrajz megmutatja, pontosan milyen jellegű és mértékű a változás, illetve hogy miként érinti ez az adott területhez kapcsolódó jogokat.
A változási Vázrajz készítésekor a 8/2018.(VI.29.) AM rendelet előírásait vesszük figyelembe.

A változási vázrajz készítését, illetve minősítését csak INGATLANRENDEZŐ FÖLDMÉRŐ és GEODÉZIAI TERVEZŐ (GD-T) jogosúltsággal rendelkező földmérő végezheti. Mi mindkét jogosúltsággal, sőt geodéziai szakértői minősítéssel is rendelkezünk.
Változási Vázrajz készítéséhez a földhivatali adatszolgáltatást vesszük igénybe.Változási Vázrajz az ingatlanok (telkek, telephelyek, földterületek vagy épületek) változás elötti és változás utáni állapotát mutatja. Változás elötti állapot a Változási Vázrajz készítésekor bejegyzett ingatlan-nyílvántartási adatok, változás utáni állapot az, amit a változási vázrajz készítésével el szeretnénk érni.
A Változási Vázrajzok alapvetően három csoportra oszthatók: